Een zoon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Markus & Mary Flick - WaarBenJij.nu Een zoon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Markus & Mary Flick - WaarBenJij.nu

Een zoon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ik staar naar de maan
je lijkt wel lichtjaren
bij mij vandaan

ik wens je zoete dromen
en hoop dat we heel snel
naar jou zullen komen

soms maak ik me zorgen
lig wakker om jou
maar dan komt de morgen
weer een dag dichter
bij jou..........

20 maart 2006

Een nieuwe week is begonnen en het is maandag 20 maart 2006. Wij zitten beiden op ons werk, Mary in Amsterdam en ik in Rotterdam. Maar deze ogenschijnlijke doodgewone maandag veranderde in een wervelwind van emoties toen om 14.30u bij Mary de telefoon ging en Stichting Wereldkinderen zich meldde vanuit Den Haag: GEFELICITEERD, JULLIE HEBBEN EEN ZOON!!!
Na bijna zes jaar wachttijd en even zoveel voorbereidingstijd naar dit moment toe staat de wereld dan toch ff helemaal op z’n kop: van twee naar drie bewoners op Damveld 22, van kinderloos naar de rijkdom van een Kleine, van de wens naar de vervulling. De verrassing was des te groter omdat we kort daarvoor nog het bericht hadden ontvangen dat ons geduld tot wellicht oktober/november 2006 op de proef zou kunnen worden gesteld.
Heel lang van tevoren ben je deze bewuste dag aan het “oefenen”: wat ga je zeggen, wat ga je vragen en vergeet vooral dat en dat niet te zeggen. Maar op het moment suprème ben je alles vergeten. En ook die lange zware en soms moeilijke zes jaren waren bij Mary in één keer weg.

We hebben een zoon!!! Zijn naam is Jadethabud Somboon en dat klinkt als prachtige Thaise muziek in onze oren. Een gezonde jongen van drie jaar oud, geboren op 3 februari 2003 in Bangkok, Thailand.
We zullen Jadethabud een andere (roep)naam geven en hebben besloten zijn naam op de 24ste april via deze website bekend te maken, op de dag dat we hem in onze armen kunnen sluiten en hem voor het eerst kunnen noemen naar onze naam. Vanzelfsprekend houdt hij zijn huidige namen, immers, ze zijn het weinige dat hij tot dusver heeft meegekregen in zijn nog korte leventje.

Tijdens het telefoongesprek met Wereldkinderen werden nog een aantal belangrijke details (achtergrond informatie) van Jadethabud genoemd, maar belangrijker was dat we de volgende dag mochten langskomen in Den Haag om het zojuist uit Bangkok aangekomen kinderrapport van onze zoon in te zien. Feitelijk de eerste kennismaking op papier met ons klein manneke, en terwijl we ons (soms aarzelend, soms volmondig) ouders voelden vanaf het telefoontje op maandag, die dinsdagmiddag 21 maart 2006 in Den Haag was ook hét moment dat ons ouderschap echte vormen aanneemt. Want tot onze grote (want niet aangekondigde) verrassing was kort daarvoor een eerste foto van Jadethabud binnengekomen via de telefax: weliswaar zwart-wit en enigszins donker en wazig, maar voldoende duidelijk om het prachtige gezicht van een Thaise jongen met hangwangetjes te tonen. Het is het eerste moment dat twee ogen in een gezicht je lang en diep aankijken. Het is het allereerste moment dat een blik zich in ons geheugen vastklinkt om nooit meer te verdwijnen. Zoveel kinderen hebben we gezien op al onze reizen en bij vrienden thuis, echter dit gezicht koesteren we direct als geen ander. En momenten later overstromen ons emoties van blijdschap, van absolute opluchting dat het-lange-wachten voorbij is en vooral van dankbaarheid.

Maar hoe ongelijk is het moment van onze kennismaking? “Wij zien jou wel maar jij ons niet! Wat gaat er in je om? En waar ben jij nu? Met wie? Alleen of met andere kinderen? Maar wat zijn we blij dat we je mogen begeleiden in de rest van je kindzijn! En wat kijken we uit naar het moment dat we je in onze armen kunnen sluiten!” Want alhoewel we vanaf dat moment Jadethabud in onze harten hadden gesloten, elke kleine stap in het dichterbij komen doet verlangen naar de volgende en die volgende stap bestaat uit niets anders dan de wens om Jadethabud te zien, te voelen en te knuffelen.

Na een volmondig “JA” van ons beiden mochten we het dossier en het kinderrapportje van Jadethabud inzien en lezen. Toen we het dossier openden was dat hét moment dat we onze allerliefste zoon in ons hart konden sluiten en wij elkaar beloofden hem nooit meer te laten gaan, hij is vanaf nu en voor altijd in ons midden, deel van ons gezin. Wat een schatje, hij is zo mooi en lief. Hij kijkt heel erg verlegen en ietwat schuchter. Kijk maar mee in het fotoboek (rechtsboven op de website)!

In de dagen daarna zijn we als de wiedeweerga aan het organiseren geslagen: de reis van Amsterdam naar Bangkok boeken, paspoort verlengen, reisverzekering regelen, de notaris afroepen om het testament “af te tikken” (gelukkig voorbereid), nu eindelijk kleertjes kopen, de laatste hand leggen aan de kinderkamer. Maar natuurlijk ook deze website opzetten, aankomstzaken regelen, op het werk afspraken reorganiseren, voorplannen wat kan worden voorgepland, afzeggen en verplaatsen wat kan/moet wachten tot later, de tuin versneld uit de winterslaap halen, harken/snoeien/verticuteren/bemesten, en natuurlijk onze ouders en vrienden bellen met het prachtige nieuws. We hadden gelukkig na onze reisbijeenkomst en voorlichtingsdag bij Wereldkinderen op 18 oktober 2005 een “to-do-lijst” meegekregen, welke door door-de-wol-geverfde adoptieouders en vrienden later werd aangevuld tot monsterlijke proporties die bijna doen vragen om professioneel project management. Blijkbaar geldt het aloude adagium dat een goede voorbereiding het halve werk is en dat is voor ons niet minder waar. Desalniettemin is het veel lezen, uitzoeken, regelen en tot actie komen. Dan gaat de tijd razendsnel!

Marja - ons aanspreekpunt en werkzaam als maatschappelijk werker bij Wereldkinderen - vertelt ons verder dat we op 24 april 2006 met Jadethabud zullen worden verenigd in het pleeghuis waar hij momenteel verblijft, in de provincie Lop Buri (zo’n 150 km ten noorden van Bangkok).
Dat betekent dat ons reisplan voorziet dat we woensdag 19 april naar Bangkok vertrekken en met z’n 3’en op Schiphol terugkeren op zondag 14 mei 2006. In een separaat bericht (op deze website) zullen we alle data rondom onze reis nog eens op een rijtje zetten.

Stukje bij beetje komen dingen af, wordt het to-do-lijstje wat korter, is de kinderkamer klaar, het huis verder af, liggen de kleertjes en knuffels klaar. Het is aftellen naar de vertrekdatum: de tijd vliegt soms, maar lijkt op andere momenten stil te staan. We kijken zo naar je uit, lieve kleine Jadethabud Somboon! We komen, we komen, we komen …nu echt naar je toe!

• 09 April 2006 - 07:57

Isabelle & L4a:

tante miry en oom markus,
    wat vijn voor juulie
    ik denk dat tjetaboet het kaamertje heel leuk vind. mama en ik vinden het heeeeel leuk voor juulie!! en als tjetaboet er is zal ik isabelle op tjetaboet oppassen. lievs en xxxxxx van l4a en isabelle.

• 09 April 2006 - 08:25

Piet Hamstra:

Lieve Mary en Markus,
    Lang gewacht, stil gezwegen....etc. maar dan toch.
    Geweldig!!!!!We zullen jullie volgen, wees voorzichtig, tot ziens.
    Piet en Selma

• 09 April 2006 - 11:04

Fam. R. Kraus, Hoofddorp:

Zoals jullie wel weten zijn wij ook heel blij met het nieuws en kunnen niet wachten tot het neefje in ons midden is. En nu maar wachten.....
    Tamiya, Revell, Desirée & Ricky

• 09 April 2006 - 15:59

Maurice En Monique:

Lieve Mary en Markus,
    Wat een geweldig nieuws en wat een lief mannetje!! We zullen jullie volgen de komende tijd. Heel veel geluk met z'n drietjes in de toekomst!
    Dikke kus, M & M

• 09 April 2006 - 18:19

Fam. Koopman:

CONGRATULATIONS

We want to see the photo’s !!!!!!!!!

John, Tina, Anthony and Isabella !!!

Dubai

• 09 April 2006 - 18:20

Fam. Jansen:

Lieve ouders,

Van harte gefeliciteerd met jullie verse ouderschap! We weten dat jullie er zo zeer naar verlangen, dat het thans voor jullie wel zeer opwindende dagen zullen zijn. We wensen jullie een heel mooie tijd.

Via jullie website zullen we ons zeker op de hoogte stellen en kijken er natuurlijk naar uit jullie persoonlijk te kunnen gelukwensen en het kleine wonder te aanschouwen.

Heel veel geluk!!!!!!!!!!!!

Henny en Bob

• 09 April 2006 - 18:21

Fam. Van Saase En Haak:

Wauw wat is hij mooi jullie zoon, zo'n lief gezichtje en zulke mooie
    lieve ogen.

Wat zullen jullie ongelofelijk trots zijn!

De tijd zal niet snel genoeg gaan denk ik ook al zullen jullie mischien
    nog het nodige moeten doen.

Ik zat al in spanning te wachten of jullie website de lucht in ging.

Ik zit op mijn werk de mail te bekijken een aangename verassing, veel
    succes de komende tijd en good luck!

Groetjes astrid en de Haakjes

• 09 April 2006 - 18:22

Fam. Revers:

Hallo Mary en Marcus
    Eindelijk worden jullie beloond met een mooie zoon, Hartelijk Gefeliciteerd!
    Heel veel succes de komende maanden met jullie
    voorbereiding.
    Hij is om op te vreten, zo leuk!!
    Jadethabud heeft echt getroffen met zulke lieve ouders, we zijn heel blij voor jullie.

Liefs
    Fernanda, Peter en Dylan

• 09 April 2006 - 18:24

Samuel:

Lieve Fam. Flick,

Wat leuk, een nieuw vriendje! Papa zegt, dat het wel even zal duren voordat ik m'n nieuwe vriendje zal zien,
    maar dat het sneller zal zijn, dan dat u op uw zoon heeft moeten wachten :-D

In ieder geval wil ik u alvast een fijne reis wensen!

Samuel

• 09 April 2006 - 18:25

Marianne Monnier:

mary en markus, van harte feliciteerd! wat een geweldig nieuws! ik heb met een naar de foto gekeken, wat een prachtig mooi joch. hoe oud is ie??? ik ga jullie zeker volgen, heb mij al aangemeld met mijn emailadres. ik wens jullie alle geluk van de wereld toe met dit prachtige geschenk. zo lang moeten wachten en hopen, en dan toch........ nogmaals ik vind het helemaal fantastisch voor jullie. liefs en een mooie ontmoeting toegewenst, liefs marianne

• 09 April 2006 - 18:45

Gerrit-Jan, Thea, Tonke En Mynthe:

Beste Markus en Mary,

Wat een geweldig nieuws! Van harte gelukgewenst met jullie prachtige zoon. Wij zullen jullie website volgen en reizen in gedachten met jullie mee. Een hele goede reis gewenst en veel plezier in het toeleven naar de eerste fysieke ontmoeting.

Gerrit-Jan en Thea

• 10 April 2006 - 07:43

Rik Bollen:

Wauw! wat een mooi kind, zeg - en wat een prachtig bericht. Heel veel geluk!

• 10 April 2006 - 08:13

Tim En Monique:

Ha Mary, dag Markus,

Wat een schatje!
    We kunnen nauwelijks wachten om hem te zien!

Tot gauw,

Tim en Monique

(en natuurlijk... wat betekent de naam Jadethabud in het Thais?)

• 10 April 2006 - 08:23

Silvia:

G E F E L I C I T E E R D M A R Y, M A R K U S & J A D E D A B U T H !!!!

Wat fijn en goed en lief en fantastisch voor jullie, alle drie!

Ik wens jullie een goede reis toe en een mooi eenwording met elkaar.

Liefs, Silvia

• 10 April 2006 - 10:03

Dirk Koot:

Heel erg gefeliciteerd met jullie zoon.

Geweldig nieuws voor jullie.

Het is op de foto een prachtig kind en zal ik werkelijkheid nog wel veel mooier en leuker zijn.
    Dat wordt genieten.

Dirk Koot

• 10 April 2006 - 11:55

Nicky Verburg:

Lieve mensen,

puff, puff, - is wat he ! al dat geregel - maar uiteindelijk allemaal de moeite waard.
    Jullie weten met onze ervaring met het krijgen van Fu & Yu hoe geweldig het is !
    Geniet van alle voorbereidingen, jullie tijd samen, en schone luiers - want poepluiers - daar gaan jullie heel snel aan wennen !
    Veel liefs,
    Nicky

• 10 April 2006 - 12:02

Ineke En Ruby:

beste mary en markus

van harte gefeliciteerd:
    eerst waren het jaren, daarna maanden, vervolgens weken en nu is het aftellen in dagen en straks in minuten

ineke en ruby

• 10 April 2006 - 14:18

Charlotte:

Ik huil. Dit prachtige kind gaat een heel mooi leven bij jullie tegemoet. Ben meer dan blij. In gedachte bij jullie. Liefs ook van Jelt, Lot

• 10 April 2006 - 18:54

Nicky, Bob En Xander Horjus:

Wat een heerlijk mannetje is dit! Wij leven met jullie mee. We zijn net zelf terug ut Bangkok en weten hoe het leven daar is. Dit is een prachtkind wat een gouden toekomst voor zich heeft. Hoe spannend kunnen de voorbereidingen zijn, de uiteindelijk reis en vervolgens de kennismaking...! We willen het allemaal weten!
    En daarna als nieuwe Damveld-bewoner!
    Alvast een goede reis, snuif Bangkok op en jullie eerste samenzijn met jullie EIGEN ZOON!! (Ik moest wel een traantje wegpinken bij het lezen van jullie verhaal hoor!).

• 12 April 2006 - 00:26

George En Wendy:

Onwijs gefeliciteerd!!!!
    Heel blij om te lezen dat jullie droom is uitgekomen. Wij weten dat kullie zoon veel liefde en wijsheid van jullie gaat krijgen! Geniet er ten volle van, jullie hebben het verdiend!!!

George en Wendy

• 12 April 2006 - 20:00

Deirdre Vos:

Hoi Markus,

Wat een mooie professionele website. Ik heb met veel belangstelling jullie verhalleen gelezen. Ik raak er helemaal ontroerd van. Ik ben erg blij voor jullie. Ik ga zeker jullie website volgen. Ik wens jullie alvast een hele goeie reis. Groeten, Deirdre

• 13 April 2006 - 10:20

René & Linda:

Ohhhh!!! DIT IS MOOI NIEUWS ZEG!! Door drukte en door stagnatie van PC de afgelopen dagen geen post kunnen volgen, EN NU LEZEN WE DIT!!! Lieve Mary & Markus, heel heel erg gefeliciteerd met jullie zoon!!! Wat een PRACHTIG ventje!! Wat een uitstraling!!! En wat IS hier door jullie lang naar uitgekeken!!! DIT IS MOOI!!! Tja, wat kunnen we zeggen, we weten zo goed hoe dit voelt: zoveel emoties, maar allemaal zo prachtig!! GENIET! Geniet van alle voorbereidingen voor de reis, we leven enorm met jullie mee!!!!! Liefs, René&Linda

• 13 April 2006 - 15:51

Ceciel En Kinderen:

Hallo lieve luitjes,
    Grandioos, onwijs gaaf. Ik voel me helemaal emotioneel worden na bovenstaand verhaal te hebben gelezen. Wij zijn zo ontzettend blij voor jullie en zullen ons nieuwe neefje met open armen ontvangen. De jongens staan al te dringen om hem wegwijs te maken hier. Veel liefs en tot gauw. Jochem, Oscar, Stanley, Rudy, Aïcha en Ceciel

• 14 April 2006 - 09:37

Joyce:

Wat een geweldig mooi bericht! Van harte gefeliciteerd met dit fantastische geschenk.
    Ik wens jullie alle goeds toe voor het hele gezin. Geniet er van!!!
    Hele warme knuffel van Joyce

• 14 April 2006 - 15:50

Jos En Janny Jonkergouw:

Wat een "lieffie' en wat vreselijk spannend allemaal om na al die jaren dan toch echt een zoon in jullie armen te mogen sluiten!! Heel veel geluk met jullie zoon en we zullen jullie zeker volgen op de website! groetjes Jos en Janny Jonkergouw

• 17 April 2006 - 11:05

Wim&Rita:

Mary en Markus,

Van harte gefeliciteerd en geniet samen van deze kleine jongen.
    Wim en Rita le Roy

• 18 April 2006 - 07:21

Robert 't Hart:

Markus,
    wat gaaf!!!! Dit is belangrijker dan elk DBFO-contract of risicomngt!!
    Ik leef vanaf de zijlijn met jullie mee!
    Geniet!!!