Eindelijk op weg... naar Jadethabud, naar Bangkok!
Door: Markus
Blijf op de hoogte en volg Markus & Mary
20 April 2006 | Thailand, Bangkok
Toen Mary dus krap op tijd de douche opzocht, besloot ik Marianne maar ff een ½ uurtje uit te stellen. Met haar flitsende rode nieuwe mini MPV – volgestouwd met 3 m3 baggage en 3 passagiers – reed ze ons naar SPL.
Inchecken: lukte prima en vlot.
Overbaggage? Het verhaal van adoptie doet gezichten lachen en dreigende extra-betalingen wegsmelten.
Het afscheid was verwarmend en ontroerend. Omringd door opa’s en oma’s, broers en schoonzussen, vrienden en vier Chinese adoptiepollewopjes. Heerlijk om zo vertroeteld te worden bij het begin van dé reis: jullie allemaal bedankt!
Douane: niets bijzonders.
Tax free: deze keer maar niet.
Plotseling staat geheel onverwacht Rob “hun heb” Brouwer voor onze redelijk beduusde snufferds. Met zijn SPL pasje kan meneer overal bij en – digitaal en geestelijk mijlen op ons vooruit – had hij besloten dat hij van méér waarde voor ons was bij de gate dan bij de afscheidnemers: vlak bij de slurf maakte hij de laatste foto’s van ons voordat wij “n-1” het land uitgingen (managementtaal voor ondertal situatie…). Dag SPL, dag lieve wegbrengers, dag voorbereidingen, bedankt voor alle laatste wensen. Hoe zal het zijn over ruim 3 weken terug op SPL?
Nou zijn we in NL de laatste maanden niet echt verwend geweest door warmte en dus gewend geraakt aan miezerigheid, maar Eva Air besloot er een tufje bovenop te doen. Direct na de start besloot de bemanning dat het tijd was geworden voor de zoveelste ijstijd, zodat dekens er aan te pas moesten komen om een gevoel van menselijkheid te bewaren. Verder alles okay overigens, ook de beenruimte in de Evergreen klasse (geupgrade economy) was prima. Maar slapen? Niet bepaald, wij worstelden ons van uur naar uur, en dan zijn 10,5 uur lang hoor…! Lezen lukte ook niet, de aan-boord-tijdschriften vol met onleesbare Chinese teksten (van de plaatjes moest je aflezen dat in Nederland de tulpenlente was uitgebroken; ach, wat weet de redactie al helemaal daar in het verwegge Taiwan?), en dus was er alle tijd om ons te ergeren aan de onbeschofte houding van een stel Nederlandse passagiers die alle regels van fatsoen aan hun dikke lijf afveegden. Toen we er dan toch eindelijk waren, was dat met een vervroeging van ½ uur (4 uur in de ochtend of all grace!!!) en sliep het hele vliegveld zich één grote snurk. De rest ging als in een roes: koffers ophalen, door de douane, geld pinnen, de taxi scharrelaars ontwijken op weg naar de echte taxi standplaats, inladen en wegwezen door de klamme, warme nacht. Mijn hemel, wat een hitte! En dat op het koelste moment van de dag.
De taxi-chauffeuse zoefde over de nachtelijke snelwegen en straten naar het adres van meneer Pramote, onze gastheer van de komende 1,5 week. Blijkbaar had ook hij niet gerekend op zulk vroeg bezoek (alhoewel wij hem een nog vroegere ochtend hadden bespaard omdat we hem via Wereldkinderen hadden laten weten geen afhaal nodig te hebben en wel zelf de vroegochtendlijke rit naar zijn huis zouden maken): na herhaaldelijk bellen, roepen en op de deur roffelen schoof uiteindelijk een raam open. Slaapdronken werden wij begroet door een slaapdronken mevrouw Pramote. Alleen de koffie en de begroeting even later door de heer Pramote bracht leven in de brouwerij. Met name zijn verrassende opmerking – in het Nederlands uitgesproken, want dat spreekt hij vloeiend na meer dan 500 Thaise kinderen richting NL te hebben begeleid – maakte ons een en al wakker: NIET PAS OP MAANDAG 24APR06 MAAR AL MORGEN – 21APR06 – ZULLEN WE JADETHABUD ZIEN!!! Wat een verrassing! Hoe zal het met hem zijn? “Het is alsof je al in hetzelfde huis bent, Jadethabud, maar dat we je nog even niet kunnen aanraken.” Wij horen Pramote’s verhaal aan: dat hij al 1,5 jaar in Lop Buri bij een pleeggezin woont omdat de slechte lucht van Bangkok (BKK) in zijn longetjes voor bronchitis had gezorgd; dat ook Pramote hem nog niet eerder heeft gezien. Door slaap, hoofdpijn, warmte en emoties overmand kunnen we niet veel meer opperen dan dat we nog wel tijd nodig hebben om kleertjes en schoentjes en dingetjes en datjes voor hem te kopen…
Toch maar ff gaan liggen op bed. Toen we wakker werden was het 11 uur in de morgen, bewolkt, warm, klam. Het ledikantje in onze logeerkamer is nog leeg…
20 April 2006 - 07:53
Fam. R. Kraus, Hoofddorp:
Dat is mooi, dan hoeven jullie niet zo lang te weachten en hebben jullie samen meer tijd om aan elkaar te wennen. Filmen!!!!
Tamiya/Revell/Desiree/Rick. -
20 April 2006 - 07:58
Marianne:
Jah lieverds het komt nu echt dichtbij. Ik ben zoooo benieuwd. Selamat jalan. dikke kus Marianne -
20 April 2006 - 08:06
Fam. Van Daele:
Lieve Mary en beste Markus ontzettend leuk jullie berichten en foto's te ontvangen. We volgen jullie en zijn nieuwsgierig naar jullie kleine jongentje!
Groeten Ria en ben. -
20 April 2006 - 08:29
Reyer Lucas:
Beste Markus & Mary,
tijdens mijn vakantieweekje even ingelogd. Geweldig bericht dat Jadethabud (even wennen voor Hollanders!) zo snel al de overstap naar zijn nieuwe leven kan maken. Veel sterkte en plezier toegewenst.
Reyer Lucas -
20 April 2006 - 08:38
Janwillem En Inge:
nog even doorbijten en dan is het eindelijk zo ver geniet van elk moment. We denken aan jullie.dikke zoen van ons -
20 April 2006 - 09:03
Carol:
Hi there,
Leuk om jullie te kunnen volgen via deze site! Heel spannend allemaal. Ik snap de helft niet maar het maakt niet uit (inside info?), namen van familie en vrienden ken ik natuurlijk niet maar ik vind het het leuk voor jullie en verheug me op het moment dat jullie eindlijk het kleine vast mogen houden en terug naar Nederland kunnen komen. Geniet! Veel liefs,
20 April 2006 - 09:17
Petra&Paul&Xanne&Guusje:
JOngens wat geweldig om te lezen dat jullie hem eerder krijgen dan verwacht!!Kippenvel all over!!Fijn om te lezen dat hij reeds 1 1/2jr bij een pleeggezin is.Het zal in het begin iets moeilijker en verdrietiger kunnen zijn, maar Jadethabud heeft in ieder geval het gezinsleven al mee mogen maken en dat is heel veel waard.Spannend wij tellen de momenten voor jullie af.Wij genieten met jullie mee. Sterkte met de laatste loodjes.Liefs van ons allemaal. -
20 April 2006 - 10:05
Ron En Elly:
Wouw bijna....
Vasthouden en voorlopig niet meer loslaten die knul.
Maak er een mooie tijd van daar.
Groeten
Ron en Elly -
20 April 2006 - 10:39
Henk, Gonny En Laura:
Hoi lieve mensen, Eindelijk is dan jullie moment aangebroken. Jullie zijn al dichterbij jullie zoontje dan jullie ooit zijn geweest. Nog eventjes en dan kunnen jullie hem voorgoed in de armen sluiten. We zitten hier gewoon met tranen in onze ogen zo fijn vinden we het voor jullie dat jullie straks oog in oog met hem zullen staan. Een fantastische en overgetelijke ontmoeting toegewenst. Jullie kijken vast uit naar morgen, wij kijken uit naar de foto's ervan ! Heel veel geluk. Groetjes Henk, Gonny en Laura Mosterd -
20 April 2006 - 11:25
Marianne+Jan W.:
Hallo lieve schatten,
Wat heerlijk om zo op deze manier met jullie mee te kunnen leven en wat geweldig dat jullie Jadethabud al zo snel in jullie armen mogen sluiten...alle goeds en veel mooie en onvergetelijke momenten toegewenst!!
Liefs en een knuffel van Noah. Marianne en Jan. -
20 April 2006 - 11:31
Gerrit-jan, Thea, Tonke En Mynthe:
Hai,
Hartstikke leuk dat jullie Jadethabud al eerder in jullie armen mogen sluiten.Wij leven ontzettend met jullie mee.
GJ, Thea, Tonke en Mynthe -
20 April 2006 - 12:20
Marian (Flick):
Wat heerlijk jongens dat jullie de kleine morgen al in je armen kunt houden!!
Markus, het is zo grappig om je verhalen te lezen - het is net of je bij ons op de bank zit te vertellen. En aan je vertelstijl merk ik dat je toch een soortement half-kleine-broer van me bent!
Spannend, maar heel fijn moment voor jullie alledrie morgen (=Noorse tijd, misschien al wel vandaag in Thaise tijd).
Liefs van Marian, de oudste Flickentroll -
20 April 2006 - 13:40
Oom G Kraus:
oom g kraus, en tante jeanne
welkom,in ned voor jou zoon en wehebben de foto gezien het is goed groeten -
20 April 2006 - 13:51
Jaap En Nel:
Hoi Markus en Mary ;Heerlijk om met jullie mee te genieten en te reizen , fijn dat jullie je zoon al zou gauw zullen ontmoeten. Geniet er maar heerlijk van vooral de tijd in Hua Hin , wij zijn daar in 2003 geweest er is een heerlijk strand daar dus zweten is niet nodig alleen het water lijkt wel badwater.hopen jullie na aaankomst gauw te ontmoeten , how do he'liefs van Jaap en Nel -
20 April 2006 - 19:01
Cathrien En Pa/opa Roel:
Lieve mama Mary en papa Markus. Na een wachtijd van bijna zes jaar, is een nieuwe week begonnen, 20 mrt 2006. De week tevoren heb ik de moeder van Markus na de kerk gesproken. Zij was ook al ongeduldig,, Het heeft al zolang geduurd en tot nu toe is er nog niets te horen'' ik antwoorde,, de mens wordt getest op zijn vertrouwen en geduld'' Wij hebben al die tijd met jullie meegeleefd.Toen Mary, maandag 20 maart'06 ons belde dat zij bericht heeft ontvangen dat het een 3 jarige jongen is, geboren 3 februari 2003. Zo blij dat zij is, is het voor ons ook een gevoel van blijdschap. Persoonlijk was ik dankbaar dat mijn gebed is verhoord dat jullie een kind is gegund. ''Hartelijk gefeliciteerd met jullie zoon en dat hij samen met jullie hier in Holland gezond mag opgroeien. Het is voor jullie nog een hele lange weg te gaan. Wij hopen dat, hoe lang die weg ook is, jullie de kracht mogen krijgen om het uit te voeren. Ik hoop dat Jadethabud als mijn 8ste kleinkind goed mag aansluiten bij de 7-kleinkinderen en omgekeerd. Heel veel succes en een goede gezondheid met het hele gezin Flick-Kraus.
Veel liefs van Cathrien en pa/opa Roel..
----------------------
Geniet lekker van de tijd dat jullie samen met Jadethabud in Bangkok zijn..
Wij kijken naar 14 mei uit, om ook Jadethabud in ons armen te sluiten!!
heel veel liefs&Kusjes van Isabelle & L4@
20 April 2006 - 23:16
The Brouwers, Amstelveen:
Wij zijn blij dat jullie lekker geslapen hebben onderweg ..... en nou maar kijken wie van de 3 zijn oogjes het langste kan open houden. Droog houden gaat zeker niet morgen dus genieten maar! -
21 April 2006 - 07:48
Andreas, Louise, Jasper En Niels:
Het is een onwerkelijk idee dat jullie jullie zoon misschien nu al hebben gezien! Wat zal dat een opluchting en geluksgevoel bij jullie teweeg brengen. En dat onderbuikengevoel, waarover Mary het bij vertrek had, is er zeker geweest. Wij kunnen niet wachten op de verhalen. Niels zei vanmorgen bij het ontbijt: "Raar dat je nu zegt: wat zal Jethabud's naam zijn? Hij heeft toch al een naam?" De jongens leven ook erg mee en Jasper's nieuwe msn-naam zal zeker op jullie zoon betrekking hebben. Wij denken veel aan jullie. Geniet van alles wat er gebeurt en schrijf het allemaal op voor jezelf. Liefs, 4 Flickies -
21 April 2006 - 19:19
Tanja:
Wat een zal dat een verrassing zijn geweest voor jullie !!!!!.
Hoe vertrouwd al op de foto!. Genieten maar, jullie hebben het verdiend die 3 dagen eerder.
Dikke kus Tanja