BKK = shoppen! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Markus & Mary Flick - WaarBenJij.nu BKK = shoppen! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Markus & Mary Flick - WaarBenJij.nu

BKK = shoppen!

Door: Markus

Blijf op de hoogte en volg Markus & Mary

27 April 2006 | Thailand, Bangkok

Een overvolle, zonder middagdutje onderbroken dag in Bangkok, samen met de familie Van Daalen en hun kleine wondertje Djem. De laatste dag samen vooraleer onze paden zich scheiden en zij morgen reeds afreizen naar een andere kustplaats dan waar wij zaterdag heengaan. We hebben het samen goed en gezellig gehad in Bangkok in huize Pramote, er is veel gelachen en menig verhaal uitgewisseld, maar nu start voor beide families het echte samen-alleen-zijn, de eerste familiehechting.

’s Morgens stonden we in de Dusit Zoo oog in oog met dieren uit de hele wereld. Met Zapp op mijn rug – hetgeen hij nu met volle teugen genoot, met losse (klamme) handjes in mijn gezicht en soms zijn hoofd op mijn hoofd ter ruste leggend, terwijl dat enkele dagen geleden met veel gekrijs en angst gepaard ging – wandelden wij door een parkachtige, kinderrijke dierentuin over lommerrijke paden en langs krijsvolle, kakelende, brullende, grommende en soms ook liederlijk luie kooien. Het best is mij bijgebleven hoe Zapp reageerde op de ontmoeting met het meest vereerde dier van Thailand, de olifant. Nog voordat we ons goed en wel voor de drie reuzen stonden te vergapen, gingen zijn handen naar zijn neus en stond zijn gezicht op kreukels: een Thaise legende aan diggelen.

’s Middags gedaan wat je in Bangkok het best kan doen: shoppen shoppen en nog eens shoppen. Deze keer in de nieuwste mall van deze totaal koopzieke stad, Siam Paragon. Een fonkelnagelnieuwe, glimmende en ultramoderne complete kooptempel waar de Visa kaart danig aan het werk werd gezet. Als al voor onze westerse ogen veel valt te beleven, was dat al zeker het geval voor onze kleine Zapp. Heel aandachtig om zich heenkijkend verkenden zijn ogen een wereld die ze nog niet eerder hadden gezien en hoorden zijn oren geluiden en kreten uit onzichtbare luidsprekers die hij vast nog nooit had gehoord. Wat moet er niet zoal door het hoofd van dit mannetje zijn gegaan: het is de confrontatie van de digitale wereld van glimmend aluminium en onbegrijpelijke computerslang met het platteland van Lop Buri, met zijn door de straat kakelende kippen en de voorbijrijdende super in de vorm van eetstalletjes op wielen.

Zapp heeft schoentjes gekregen tot aan zijn puberteit toe, en stoere broeken en shirtjes en onderbroekjes en onderhempies. En een portable DVD speler waar hij zijn Thaise speelfilms (gekregen van zijn nichtje Amanda in Nederland) op kan afspelen. Toch hebben we onze kleine draak dit digitale speelgoed nog niet in handen gegeven omdat we denken dat de grote hoeveelheid prikkels hem wel eens teveel zou kunnen worden. Een mooi kadomoment dient zich vast nog wel aan in de komende weken of maanden.
Zelf heb ik nog een wondermooie, oude Cambodjaanse zijden doek gekocht: vorig jaar tijdens onze december-reis door Cambodja onvindbaar door de schade die het bewind van de Khmer Rouge aan volk en cultuur heeft toegebracht, nu (natuurlijk tegen een Thaise premium prijs) gelukkig wel “gevonden”.

Een ontroerend moment was er in een prachtige boutique van kleuren en geuren, van oliën en zeepjes, van wierook en mooie flubbelaria. Twee allervriendelijkste dames waren – maar dat zijn we inmiddels gewend – ontroerd door de twee Thaise boefjes van ons. Ik las in hun prachtig vormgegeven folders dat heerlijke aroma-massages beschikbaar zijn voor vermoeide en door hitte bevangen lijven. Maar verrassender was dat ze ook kindermassages aanbieden. Om dit te illustreren werd wat lavendelolie tussen twee palmen warm gewreven, waarna de twee voetjes van Djem werden gemasseerd. Terstond soezde Djem kalm weg: hoe treffend werd hier de welgemeende zachtheid van de Thaise hand gedemonstreerd.

Deze volle stadsdag werd afgesloten met een voor Zapp wederom nieuwe ervaring: een ijsje. Meteen maar Haagen Dasz, waarom ook niet! Totaal verlekkerd verorberde hij een bananasplit, samen met een evenzo verlekkerde Mary. Dolle pret, waarna hij op mijn schoot in een doezelslaapje schoot, totaal oververmoeid als hij was van een dagje-uit in zijn kakeldrukke geboortestad.

• 27 April 2006 - 14:37

The Brouwers:

Markus je bent je carriere als schrijver misgelopen, wat een verhalen. Als schrijver ben je natuurlijk wel meer thuis ... .We zijn blij dat de rust een beetje is terug gekomen in huize Flick. Veel plezier en een knuffel van de herstelde Amanda aan jullie allen.

• 27 April 2006 - 15:05

Humphrey,Girly,Nick En Tom:

Lieve mensen,wat leuk allemaal,die verhalen.Ook wij wensen jullie drie heel veel geluk toe.En natuurlijk een behouden thuiskomst.

• 27 April 2006 - 15:16

Denys En Karin:

Hoe fijn om te zien dat Zapp zich al helemaal aan jullie overgeeft.
    Hoe snel kan het gaan!
    Vele groetjes Denys en Karin

• 27 April 2006 - 15:29

Peter En Margot Steenmeijer.:

Vanuit Jakarta willen wij jullie van harte feliciteren met jullie zoon. Alle goeds voor de toekomst!

• 27 April 2006 - 18:28

Ronnie, Bas, Siebe, Lieke En Marjolein Kodde:

Hoi lieve mensen,

Van harte gefeliciteerd met jullie zoon !
    Geweldig om jullie verhalen te lezen en jullie foto's te zien.
    Wij wensen jullie samen heel veel geluk , liefde en gezondheid toe.
    Geniet ze !

Lieve groetjes van Ronnie, Bas, Siebe, Lieke en Marjolein

• 27 April 2006 - 19:15

Andreas:

Markus, je berichten lezen als een roman. Goed verhaal, spannend geschreven, met veel hoogtepunten en af en toe een dip. Ben beniewd naar het plot! De foto's illustreren het geheel. We zijn heel benieuwd hoe het "live" voelt. Maar daar moeten we nog effe geduld betrachten.
    Geniet van jullie welverdiende rust aan het strand. Overmorgen vieren wij hier koninginnedag. De jongens gaan djembe spelen en hopen flink wat geld EN applaus te oogsten. Hopenlijk houden we het droog. Met 10/11 graden is het gewoon te koud. Geef me dan maar die klamme hitte.

Chau hermanito. Un beso a Mary y el drakesito.

• 27 April 2006 - 21:04

Charlotte:

Ik blijf genieten van jullie ervaringen en foto's, heerlijk. Marianne is net weg, ze is vanavond geweest en we hebben heerlijk bijgekletst en gebubbeld. Bij het afscheid zeiden we, zometeen nog gauw kijken of er weer een bericht uit Thailand is...bij deze dus! Dikke kus voor jullie alledrie, en Marianne als jij dit ook leest, een voor jou, xxxx Lot

• 27 April 2006 - 21:07

Erik, Lieke, Libin En Yue:

Hoi Markus, Mary en Zapp
    Allereerst van harte gefeliciteerd met de komst van Zapp! Wat heerlijk om jullie verhaal te lezen en de fotos te mogen zien. Aangezien dat ik een beetje digibeet ben heeft het even geduurd voordat ik jullie site ben gaan lezen, maar nu was het dan zover. Prachtige verhalen en de emoties worden hier ook ervaren. Mede door de herkenning. Wij wensen jullie nog een geweldige tijd samen toe en leer elkaar maar rustig kennen.

veel liefs en groeten!!!

• 27 April 2006 - 21:43

Samuel:

Nou Zapp, je hebt het goed voor elkaar: papa draagt je lekker overal naar toe. Tja, een laptop is heel mooi om verhaaltjes te schrijven enzo, maar die is minder geschikt als buggy. Verder leent z'n hoofd zich ook nog eens heel goed als kussen. Te gek.

Oh, en dan óók nog Haagen Dasz! Dat heb ik van papa en mama nog niet gekregen :-(

Zapp, veel plezier straks aan het strand.

Ik ga nu maar weer lekker slapen.

Samuel

• 27 April 2006 - 22:52

Marianne:

Lieve Mary, Markus en Zapp. Wederom genoten van het verhaal en de foto's. Ik had Rob aan de telefoon want die leest ook alle berichten en ook hij moest toegeven dat hij af en toe met een dikke keel van ontroering zit in het wijkcentrum in de Jordaan. Nou... op naar Hua Hin met emmertje, schepje, zeefje, en zwembandjes. Klapperpoffertjes eten en rust.... Toch wel een apart gebeuren...dat slapen op je toupet ..haha
    doei

• 28 April 2006 - 02:35

Fede:

so if shopping for the family dont forget about getting DVD's for Zapp and his friends when you throw all the parties at home in Holland.I see that Zapp was exhausted from Dad's and Mom's shopping adventure, realy cute pic.
    Viva los Flickiflacks! ( y no es frase mia!) Fede