Resort life - Reisverslag uit Hua Hin, Thailand van Markus & Mary Flick - WaarBenJij.nu Resort life - Reisverslag uit Hua Hin, Thailand van Markus & Mary Flick - WaarBenJij.nu

Resort life

Door: Markus

Blijf op de hoogte en volg Markus & Mary

03 Mei 2006 | Thailand, Hua Hin

Ik begrijp niet dat mensen hun hele vakanties in resorts slijten. Wij vervelen ons te pletter. Aan de prachtige ligging ligt het niet, noch aan de vriendelijke lach die je om elke hoek kan verwachten of het excellente eten of het fantastische weer. Maar een resort is maar een beperkende compound, afgesloten van land en cultuur (en hier is toch echt niet bijster veel te beleven op korte rijafstand), en een zwembad is voor ons maar simpelweg een zwembad, hoe tropisch of prachtig aangelegd ook: éénmaal, nou vooruit tweemaal dan, er in spetteren en de drang tot iets nieuws slaat ons gemoed op hol. Maar nee, daarvoor in de plaats zien we wéér die blubberende, roodaangelopen, behaarde, zwetende, zuchtende, alzheimerende, veel te kolossale lelijke lijven die zich van eettafel naar loungechair slepen en zich bij tijd en wijle in het zwembad katapulteren alsof een kudde hippopotamussen is verdwaald in onze gemanicureerde tuin annex zwembad.

Los van het feit dat we elke dag bezig zijn gedragskenmerken te duiden en karaktertrekken te ontdekken bij Zapp, zoeken wij dus verzet in de kleine dingen.
• Elke dag glipt er een van ons tussenuit om onder het genot van loungemuziek en aromatische geuren door een masseuse voor veel geld gegeseld te worden dan wel door allerzachtste handen zodanig behandeld te worden dat een volledige onthechting ontstaat en de daaropvolgende ontmoeting met de rest van de Flick-op-vakantie-clan op een snelle ontnuchtering uitmondt (werk aan de winkel!).
• Vanaf morgen krijgen we om 15:00 uur Thaise taalles van het personeel van Anantara. Het gehele personeel kent Zapp en zijn ouders inmiddels en zowel zij als wij ervaren de taalafstand tussen ons als belemmerend. Het verstaan van basale uitingen, behoeften en emoties zal zeker helpen ons dichter bij Zapp te brengen zolang hij de Nederlandse taal niet machtig is. Het personeel is zo begaan met Zapp dat ze vandaag spontaan aanboden ons wat Thais bij te spijkeren. Een prachtige geste van een allervriendelijkst volk!
• Morgen gaat Zapp in het kids-home prutsen met kleurtjes op shirtjes: benieuwd met welke garderobe hij “thuis” komt. Als hij het leuk vindt gaan we in de dagen daarna nog wat andere leuke activiteiten doen.

Vanmiddag hebben Mary en ik zowaar een half uur kunnen tafeltennissen, terwijl Zapp in het zand bezig was zijn eigen fantasie los te laten op schep en vormpjes. Het was ons eerste moment alleen: het gaf ons voldoening en plezier (pingpongen onder de palmen in de buitenlucht met zicht op het strand en een “verkoelende” zeebries), anderszins bekroop ons beiden het gevoel van halve schuld dat we Zapp even loslieten of – beter – alleen lieten. We bemerkten eerder al dat Zapp op twee manieren omgaat met momenten waarop Mary en ik met elkaar in gesprek zijn of geen aandacht aan hem geven: soms gaat hij stil en rustig zijn eigen gang, op andere momenten doet hij alles (tot op het baldadige toe) om toch onze aandacht op hem te vestigen. Hij verdient het ook, maar toch voelde het goed dat Mary en ik vandaag zo met elkaar waren en de hele familie Flick in vrede en rust haar dingen beleefde.

Vanochtend hebben we 1 ok (= olifantenkracht) gehuurd en zijn ermee de bush in geschommeld. Het voelde als in een Fokker 27 tijdens noodweer: je ziet alles prachtig onder je, maar je bent blij als je voeten weer de vaste grond raken. Olifanten (Zapp: o-li-fon) leven in Thailand nergens meer vrij en wij vermoeden dan ook dat de door ons bereden olifant uit Birma afkomstig was, waar deze dieren nog zeer actief als tractor, transporttruck en schoffelaar in de boskap worden gebruikt. Met ons ging ie gemoedelijk om, maar wij prefereren toch maar voor het gemak pk’s.
Terwijl Zapp – op zijn tenen staand voor de hoog geplaatste televisie - de meest verschrikkelijke en enge tekenfilms op Cartoon Network gebiologeerd volgt, was onze draak in het contact met de vredelievende olifanten weer eens een bange poeperd. Hij vond sowieso de hele bedoening maar overdreven toeristisch, onverantwoord eng en behoorlijk stinkiepinkie. Hij viel dan ook weldra wiegend in slaap. Dat hij bij het voederen van onze olifant wat schuchter zich verschool achter Mary, vond ik overigens heel begrijpelijk: ook ik was bang dat onze grote rimpelige vriend eerder deze kleine smurf als toetje aanzag dan de door ons aangereikte kokosnoten en bananen.
Toen we weer onze kamer in het resort betraden, roken we allemaal naar olifant. Een douche daarna deed wonderen, een donderplens in het zwembad deed de rest, tot we hippopotamussen zagen ronddrijven…

Laatste nieuws: Zapp eet eigenlijk alleen maar rijst, bouillon, kip, varken en fruit (watermeloen, ananas, banaan en rambutan). Sinds vandaag kunnen we daar danoontjes aan toevoegen. De multinational heeft er een enthousiaste vaste klant bijgekregen. Volgende week eens mijn aandelenportfeuille herzien…

• 03 Mei 2006 - 11:51

Joost:

M&M, ik hoop dat jullie de komende jaren doorgaan met deze dagelijkse soap: het begint een vast onderdeel van mijn dag te worden. Wellicht landelijk uitrollen en een beetje vercommercialiseren en je hoeft ook niet meer elke dag om 5 uur op (tenzij agv Zapp natuurlijk)

• 03 Mei 2006 - 11:52

Ron En Elly:

Wat is dit afzien voor jullie zeg! Het is te hopen dat de tijd maar snel voorbij gaat daar in dat resort. Gelukkig ben ik beter af vandaag. Heerlijk op kantoor op een van de eerste dagen dat de lente zich in Nederland waarmaakt. Fijn binnen zitten met uitzicht op een flat vol Wageningse ouderen waarvan gelukkig geen zwaarlijvig exemplaar het ludieke idee heeft om in de vijver van de prachtige Wageningsebejaardentehuizentuin de jumpen.
    Anyway succes met de taalles. En fijn dat Zapp zijn eetlust zo gestaagn in de lift zit.
    Groetjes van Elly en de Kids.
    Ron

• 03 Mei 2006 - 12:01

Jan Marianne En Noah:

Los van het feit dat ik het heerlijk vind om te zwemmen en niet uit het water ben te slaan en me dus prima zou vermaken als hippopotamus, ben ik blij weer wat van jullie te lezen...ook dat jullie in iets rustiger vaarwater zijn gekomen met jullie kleine mannetje.
    Succes met het opheffen van de ergste taal bariere en we blijven met jullie meeleven.
    Noah vind het maar moeilijk te begrijpen dat Zapp nog stèèds in Thailand is.
    Heel veel liefs, marianne

• 03 Mei 2006 - 18:19

Airi En Paul:

We begrijpen het helemaal want hebben vorige maand deze beproeving meegemaakt in Phuket alhoewel een goed boek wonderen doet.
    Jullie zien er echt als een gelukkig gezin uit en goed te zien dat Zapp een beetje loskomt !
    Geniet nog even van de vakantie en kijken er naar uit om jullie weer te zien.
    veel groetjes

• 03 Mei 2006 - 18:24

Charlotte:

Ha die lieve Mary, Markus en Zapp, ik geniet ook zo vreselijk van jullie verhalen en belevenissen, wat schrijf je super Markus, of had ik dat al gezegd. Jullie mogen ook wat mij betreft in NL rustig doorgaan hiermee...
    Ze zeggen wel eens, eerst goed voor jezelf zorgen, dan voor je relatie, dan gaat het tot slot met je kind vanzelf goed. Dat lijkt natuurlijk niet te doen in jullie situatie of bij andere ouders met een 'pasgeborene', maar uiteindelijk heeft deze zin mij erg geholpen af te rekenen met mn schuldgevoelens als ik geen aandacht voor de kids had. We leven ze voor! Hopelijk kunnen jullie toch nog even lekker genieten van elkaar, ook al is het in zo'n resort!!
    Kusje voor Zapp, liefs Lot

• 04 Mei 2006 - 08:38

Andreas:

M&M, jullie verhalen lezen als een roman. Ik wardeer ook jullie openhartigheid en herken hier veel in uit de tijd dat Louise en ik zelf net papa en mama waren. Zo zal landurig tafelen met Zapp er voorlopig niet meer bij zijn, tenzij voldoende afleiding van bv nabijheid van bv strand. Lekker luieren zonder uitstapjes om iets nieuws te zien, is iets waar je kinderen (tenzij het natuurlijk kindervriendelijke uitstapjes zijn) niet blij mee maakt. Quality-time met z'n 2-tjes is schaars en moet je nog meer plannen dan voorheen. Maar zoals Cruijff zegt: "elk nadel heb zijn voordeel": je krijgt er een heleboel voor terug!!
    Blijf genieten. Dat doen wij sinds gisteren hier ook. De temperatuur is ineens omhoog geschoten naar 25 graden.

Chau y un beso a todos.