Alle documenten klaar!
Door: Markus
Blijf op de hoogte en volg Markus & Mary
10 Mei 2006 | Thailand, Bangkok
Zapp en ik zaten al ruim een half uur zwijgend tegenover elkaar aan tafel als een stel jakhalzen de kilo’s fruit weg te schranzen, toen de ijzeren poort open ging en onze gastheren met een brede grijns voor mij stonden. Ze overhandigden mij de doorzichtige map en ik was verbaasd. De map bevat alle resterende, officiële en volledig gelegaliseerde (= kleurige en vooral veel stempels) documenten die nodig zijn voor de uitreis van Zapp naar Nederland en het vervolg van de adoptieprocedure in Nederland, t.w. het geboortebewijs (origineel + vertaling), de geboorteakte (origineel + vertaling), het origineel van het Memorandum of Agreement (de adoptieverklaring, waarvan we tijdens de Boardmeeting op 26apr06 een origineel kregen) en het Thaise paspoort van Zapp. Omdat Mary bij de geplande zitting van 11mei06 op de Nederlandse ambassade niet aanwezig zou kunnen zijn, had de heer Pramote de documenten zelf bij de ambassade opgehaald. Mary kreeg ze zo bij wijze van uitzondering in het ziekenhuis aangereikt en daarmee is nu formeel de weg defintief vrijgemaakt om samen met Zapp naar huis te gaan. Als Mary tenminste is opgelapt; vandaag mag ze het ziekenhuis nog niet verlaten. Wel is ze vandaag van het infuus af en heeft ze voor het eerst gedronken en het eerste vloeibare voedsel binnengewerkt. Het wordt spannend…
Verder geen nieuws, of het moet zijn dat het is afgekoeld tot een aangename 32 °C. Zapp en ik zijn in de middag maar gaan zwemmen. Het voelde koud aan, temperatuur is maar een relatief gevoel.
10 Mei 2006 - 11:23
Marianne:
Eindelijk is het bijna zover.... de papieren klaar, alles in kannen en kruiken... tot zondag lieverds. Zal zorgen dat de boodschappen in huis zijn. -
10 Mei 2006 - 11:39
Marian, Iris, Amber & Rob:
Marcus, geweldig ! Geweldig dat het weer beter gaat met Mary, maar ook geweldig dat het goed gaat met de papieren.Voor velen zal het als een afhandeling van vervelen-de bureaucratisch geneuzel gezien worden, maar ik weet uit eigen ervaring dat je ieder document dichter bij je thuisreis als een soort jachttrofee ervaart( yes, yes ! ) Tot zondag ! Rob. -
10 Mei 2006 - 12:08
Henk, Gonny En Laura:
Hoi familie Flick, Wat een geweldige mensen zijn die Pramotes toch of niet dan ? Jullie zullen ze in Nederland straks vast nog wel eens gaan missen ! Fijn dat nu alle documenten gereed zijn en dat Mary langzamerhand ook steeds meer de oude word. Nog eventjes en jullie kunnen aan de terugreis beginnen ..... Groetjes Henk, Gonny en Laura Mosterd -
10 Mei 2006 - 14:51
Andreas:
Het is een echte live soap: vol leef & leed en verrassingen! Mooi dat alle papieren nu rond zijn. En dan ook nog eerder dan je zelf had verwacht. Dat zou olv van "onze" Rita in Nederland toch niet mogelijk zijn. Zo "achterlijk" zijn ze daar in Thailand toch nog niet :) Wat een perfecte regelaar is die Pramote toch. Daar kun je op bouwen! Hier is de temperatuur de laatste week zo rond de 23/25 graden. Ook op jullie verwachte aankomstdag wordt deze zomerse waarde verwacht. Dat maakt de overgang naar het kikkerlandje wat aangenamer. Hopenlijk wordt vooral de reis voor Mary en Zapp dragelijk. En aan jou Markus, daar denk niemand aan :) Jawel hoor...je grote broer wel. Ook jij alvast het beste wat het afscheid betreft van Thailand en zijn geweldige bewoners en een goede vliegreis. CU zondag. -
10 Mei 2006 - 18:15
Robin, Patty En Kids:
Toppie!!!!
10 Mei 2006 - 18:58
Jap:
Wat een supergoed nieuws. Die Pramote familie verdienen een 'belletje van Barend'. Nu is het echt aftellen. Mary is een sterke beer, dus dat gaat beslist lukken. We kijken uit naar zondag. Tot gauw. -
10 Mei 2006 - 20:23
Nanda:
Zo wat een emoties, je kind in je armen sluiten en dan ook nog ziek worden....maar het gaat de goede kant op zo te lezen...nog een paar daagjes en dan mag Zapp zijn eerste schreden op Nederlandse bodem zetten en gaat het echte avontuur beginnen. Sterk goed aan de komende dagen en ik hoop dat voor Zapp de vliegreis een feestje wordt! -
10 Mei 2006 - 23:20
Bert & Monique Van Gent:
Terug van huwelijksreis en wat een "schrik-bericht"! We moeten nog helemaal "bijlezen" maar Mary, heel veel beterschap toegewenst. We hopen dat je snel weer aangesterkt bent voor de reis. Kaarsje brandt... -
14 Mei 2006 - 18:39
Jim & Fede:
We are so happy for you that Mary looks so well and Zapp has his new hair look.
By now you are already in Amsterdam and home in Almere, how many impressions for Zapp, long flight , airplane, all the family and friends gathering to welcome in Shiphol. You know that we are all time in thoughts with you as we mentioned over the phone last week.
Mary: Happy 1st mothersday!!!!
We look forward to see all pics from the big arrival,
Love Jim & Fede
Philadelphia, USA